ČETRTEK, 21. 4. 2022 – DAN OBLIKOVALCEV

Festivalna dvorana Lent

12.00 – 13.00

Ogled filmskih produkcij in animacij dijakov SŠOM ter kandidatov natečaja FOMB

13.00 – 13.50

Gost se predstavi

ĐORĐE BJELOBRK, STUDIO HABITAT d.o.o., oblikovalec notranje opreme in pohištva; ustanovitelj in direktor Studia Habitat.

13.50 – 14.40

Gost se predstavi

DAVID HOJNIK, modni oblikovalec znamke DH FASHION

14.50 – 15.20

FOMB natečaj: Podelitev nagrad iz kategorij plakat, modna kreacija, modna ilustracija, promocijski in darilni izdelki.

15.30 – 16.20

Gost se predstavi

GREGOR ŽAKELJ, ustanovitelj in oblikovalec v studiju Visualbraingravity

16.30

Barbarian fashion butik– razstava del udeležencev Erasmus+ mobilnosti

17.00

Vetrinjski dvor – razstava zaključnih nalog dijakov tehnika oblikovanja

17.30

Vetrinjski dvor – Erasmus+ event

MODERATOR: Kristjan Herzog, Kaja Zdolšek

KULTURNI VLOŽEK: Jana Lesičnik (vokal)

******************************************************************************************************

GOSTI

ĐORĐE BJELOBRK

ĐORĐE BJELOBRK Oblikovalec notranje opreme in pohištva. Ustanovitelj in direktor Studia Habitat od leta 2009 Specializiran za oblikovanje notranje opreme, pohištva, scenografije in drugih javnih dogodkov. STUDIO HABITAT je specializirano podjetje za oblikovanje prostorskih rešitev na področju notranje opreme.

V razstavno prodajnem salonu predstavljamo in zastopamo najbolj uveljavljene blagovne znamke notranje opreme, pohištva in razsvetljave. Cilj nam je ponuditi strankam celostne rešitve prostorov, od ideje do zaključnih del.

****************************************************************************************************************************

Slovenska modna znamka DH fashion, pod katero ustvarja in jo vodi modni kreator David Hojnik, se podpisuje pod unikaten in ročno izdelan nakit, ekskluzivne kose oblačil ter modnih dodatkov za ženske in moške, ki si upajo več.

Svoje modne kose ponujano v novo odprtem ATELIER DH fashion, v starem mestnem jedru Maribora. Ponudbo unikatnih oblačil za posebne priložnosti, poslovno modo kot kose za vsakodnevno rabo, dopolnjujejo tudi z osebnim svetovanjem in izdelavo oblačil po meri. 

ATELIER DH fashion, Ulica 10. oktobra 7, Maribor

Drzne ter sveže ideje se spogledujejo z vašo osebno garderobo in čakajo, da postavijo piko na i vašemu dnevnemu, poslovnemu ali večernemu stajlingu. S svojo vizijo o drugačni pa vendar nosljivi modi lahko ugodimo še tako zahtevnemu okusu, ki se ne zadovolji zgolj s povprečnim. Na tem mestu pa velja tudi opozorilo: DH pritegne pozornost, zato sramežljivi, POZOR!

****************************************************************************************************************************

GREGOR ŽAKELJ

Gregor Žakelj je leta 2004 ustanovil oblikovalski studio VBG (Visual Brain Gravity). Bil je mladi kreativec leta in za svoje delo prejel več kot 80 slovenskih in mednarodnih nagrad (Reddot, ADC*E, Euro-pean Design Award, Golden Drum, Sof, Brumen, Volvo Design Award, Regpak, German Design Award, ISPO design award …).

Poleg občasnih predavanj v tujini, kjer zagovarja svojo misel, da je dobro oblikovanje za dobre naročnike ter prednosti slovenskega znanja in oblikovanja, je bil osemkrat član žirije SOF-a in Golden Drum-a ter izbran s strani Art Directors Club of Europe (ADC*E) kot eden izmed desetih perspektivnih kreativcev v Evropi.

@gregorzakelj https://www.visualbraingravity.com https://si.linkedin.com/in/gregorzakelj

******************************************************************************************************

UTRINKI