FOTOGRAFIJA

NASLOV: SVETOVI

Vse v program uvrščene fotografije bodo predstavljene na razstavi Festivala oblikovanja Maribor (FOMB) 2021 v Fotogaleriji Stolp na Židovskem trgu in objavljene v tiskani in digitalni različici biltena FOMB. Prispevki v tej kategoriji morajo biti fotografije.

OBSEG: Dovoljene so največ 3 fotografije posameznega avtorja.

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE: Največji dovoljeni format razstavljenih fotografij je 30 x 45 cm (pokončni ali ležeči format). Dovoljene so vse tehnike (sivinska ali barvna). Fotografije se oddajo v formatu RAW ali JPG (300 dpi za sivinske in barvne) ali kot narejene fotografije na kvalitetnem fotopapirju v ustrezni velikosti. Za prijavo se od vlagatelja zahteva, da izpolni in predloži prijavnico v tiskani ali PDF-obliki.

Vsi prispevki morajo biti predloženi v digitalni obliki, ali po pošti na naslov Društvo FOMB, Park mladih 8, Maribor.

AVTOR: Avtor mora biti učenec, dijak, študent ali oseba do 27. leta starosti. Fotografija mora imeti enega avtorja. Priznanje bo prejel avtor. Uporabljeno ne sme biti nobeno avtorsko zaščiteno gradivo. Nagrada za oddajo fotografije je javna objava avtorja in njegovega prispevka v tiskani in digitalni različici biltena FOMB, nagrade sponzorjev in priznanje na FOMB-u. Društvo FOMB pod nobenim pogojem ne bo plačalo avtorjem nobenega dodatnega nadomestila. Prijavitelji morajo hraniti vsaj en izvod svojih fotografij. Društvo FOMB ni odgovorno za morebitne fotografije, ki so izgubljene, poškodovane ali niso prenesene pravilno. Avtorjeva intelektualna lastnina izdelka je zagotovljena v celoti, s sodelovanjem na natečaju prijavitelj odobri Društvu FOMB uporabo svojega imena, fotografije, morebitnih izjav in pričevanj, fotografij za potrebe oglaševanja natečaja, obveščanja javnosti in za promocijske namene, brez obvestila ali dodatnega nadomestila ter v skladu z ZVOP-1. Vsa izbrana dela bodo objavljena v tiskani in digitalni različici biltena FOMB. Avtorske pravice obdrži avtor.

Povezava do prijavnice (klikni tukaj)