LOVRO SADEK

Rodil sem se 24. septembra 1994 v Mariboru. Osnovno šolo in glasbena šolo sem v svoji mladosti obiskoval v moji domači Oplotnici. Ravno vaška skromnost in vzgoja sta bila tista razloga zaradi česar sem v srednji šoli doživel šolanje nekoliko drugače od vrstnikov, z ogromno reda in discipline. Uspešno sem končal Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, bil prejemnik Zoisove štipendije, vzporedno pa sem uspešno opravil šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

V tem obdobju se je zgodilo ogromno stvari in ena izmed najpomembnejših je zagotovo ustanova glasbene skupine Poskočni muzikanti, s katero danes krojimo vrh slovenske glasbene scene. Kot glasbenik sodelujem z številnimi glasbenimi skupinami in glasbeniki (Modrijani, Jan Plestenjak, Manca Špik, Perpetuum Jazzile,…).

Primarna stvar v moji karieri so zagotovo Poskočni, s katerimi na leto opravimo več kot 100 nastopov doma in v tujini (Španija, Rusija, Italija, Avstralija, Nemčija,…).

V veliko čast pa mi je delo na najstarejši regionalni radijski postaji, radiu Štajerski val, kjer sem že polni dve leti radijski moderator.

Od septembra 2018 pa aktivno sodelujem v vokalni zasedbi Zven.